Jarní muffinky

Jaro konečně dorazilo! A na mě přišla tvořivá nálada. A tak jsem se rozhodla improvizovat. Znáte to? Přidám to a pak zas tohle a ono z toho něco bude! Rozhodla jsem se, že to něco budou muffinky. A pak už jsem prostě pekla. Furt mě napadaly další vychytávky. Je přece jaro, tak aby to bylo barevné že? Mmm, ke snídani mám ráda ovoce, tak je udělám trochu ovocné. No pekla jsem do půl 10 večer, ale výsledek myslím stál za to! No posuďte sami 🙂 Určitě doporučuji tuhle dobrotu vyzkoušet, muffiny jsou vláčné, mají báječnou chuť a nejsou přeslazené. Prostě ideální na přivítání jara! 🙂 Ale už Vás nebudu napínat, pojďme na to!

Na 9 muffinů:DSC_0063

Těsto-

  • 100g ovesných vloček rozemletých na mouku
  • 100g špaldové mouky
  • 2 vejce
  • půl prdopeče
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 1 rozmačkaný banán
  • 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
  • 4 lžíce kokosového cukru (může být i třtinový)
  • 3 lžíce holandského kakaa (můžete použít RAW, já neměla:))

Všechny suroviny KROMĚ KAKAA smícháme v míse a mixérem šleháme, dokud se vše úplně nespojí. Poté si těsto rozdělíme na 2 části a do jedné zamícháme kakao. Nyní budeme plnit formičky, já použila silikonové, takže jsem je nevymazávala ani nevysypávala. První dáme jednu lžíci světlého těsta a na to lžíci tmavého. Takhle naplníme všech 9 formiček. A šup s nimi do trouby! Pečeme na 180°C/25 minut. Těsto kontrolujeme špejlí, pokud se nelepí, jsou hotové. Po vyndání z trouby je necháme vychladnou a následně z formiček vyndáme. Rozřízneme je uprostřed, abychom oddělili tmavou
a světlou část a jdeme chystat malinovou vrstvu

DSC_0055    Malinový krém-

  • 10 malin
  • 50g bílého jogurtu hollandia (může být i jiný)
  • 50g odtučněného tvarohu
  • 2 lžíce rýžového sirupu

Maliny si dáme do kastrůlku a na mírném ohni rozehřejeme. Musíme jim trochu pomoct a lžící je „rozšťouchat“. Když nám vznikne tekutá šťáva, přilijeme jí do jogurtu. Přidáme tvaroh, sirup a pořádně promícháme dokud směs nebude jednotná. Lžící směs dáváme doprostřed spodní (světlé) části rozkrojených muffinků a přiklopíme vrchní (tmavou) částí. Teď už zbývá jen jahodový krém!

Jahodový krém-

  • 5 jahodoDSC_0054
  • 150g tvarohu
  • 2 lžíce rýžového sirupu

Jahody si nakrájíme na malé kousky a smícháme s tvarohem. Přidáme rýžový sirup a opět jako u malinového krému mícháme dokud se vše úplně nespojí. Lžící nabíráme hromádky, které dáme na vršek muffinků (lze použít zdobičku). A pak už stačí jen do krému „posadit“ rozkrojenou jahůdku.

Snadné a výborné! Muffiny jsou skvělé ke snídani, dopolední svačince a nebo prostě když Vás honí mlsná a nechcete hřešit milkou. Zaručeně budou chutnat jak Vám, tak i zbytku rodiny. A nebo jimi můžete udělat radost třeba kolegyním v práci? 🙂

Přeji ať se povedou a chutnají tak, jako mě! Réza

Nepřehlédněte také

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *