Malinovo čokoládový cheescake

Dnes bych se s Vámi chtěla podělit o recept, který jsem vymýšlela celkem dlouho. Chtěla jsem něco na styl cheescaku, ale aby tam byla čokoláda. Další podmínka byla maliny, protože nám začíná jaro a ovoce je pro pečení krásné zpestření. Malinovo čokoládový cheescake. To zní docela dobře ne? Recept jsem vykouzlila v hlavě a bylo to, uvidíme jak to dopadne. Tenhle styl pečení miluju, když nevíte co z toho bude a jste nedočkavý až do posledního okamžiku! Dopadlo to skvěle. Myslím, že si tento dortík najde oblíbené místečko u každého, kdo má rád spojení sladkého a lehce kyselého. Prootože přesně tuto chuť nám maliny ve spojení s čokálou poskytnou. Dostali jste na něj chuť? Já doufám že jo, tak se do něj pustíme! DSC_0184

Recept na dortovou formu průměr 28cm:

Spodek-

  • 300g máslových BEBE sušenek (příště mám v plánu použít špaldové nebo jiné celozrnné)
  • 150g rozpuštěného másla

Sušenky si rozdrtíme v mixéru na malinké kousky, přilijeme máslo a hmotu spojíme. Vzniklé „těsto“ bude drobivé. Nasypeme ho na pečícím papírem vyloženou formu a pořádně utlačíme,  aby všude byla přibližně stejná vrstva. Doporučuji si vzít skleničku a dnem sušenky ještě „přimáčknout“. Formu dáme do lednice a pustíme se do přípravy čokoládového krému.

Čokoládový krém-

  • 1 tabulka hořké čokolády (já použila 81% z LIDLU) 
  • 1 jogurtová Philadelphia
  • 200g odtučněného tvarohu
  • 2 lžíce kokosového cukru (může být i třtinový)

Čokoládu si rozpustíme se lžičkou kokosového oleje. Philadelphii smícháme s tvarohem, cukrem a pomalu mixérem zašleháme čokoládu. Mixujeme dokud se směs úplně nespojí a dáme do lednice.

DSC_0190Malinový krém-

  • 100g malin
  • 2 lžíce rýžového sirupu
  • 1 vejce
  • 250g odtučněného tvarohu
  • 100g Philadelphie (lze použít i lučinu bez příchutě nebo jiný pomazánkový sýr)
  • podle toho, jak chcete krém sladký, můžete přidat kokosový cukr

Maliny rozmixujeme a smícháme s tvarohem a sýrem. Přidáme rýžový sirup (popř. kokosový cukr) a nakonec vajíčko. Směs opět dobře promixujeme.

Dáme si předehřát troubu na 175°C a vyndáme si z lednice korpus. Na něj naneseme čokoládový krém a rovnoměrně rozprostřeme. Poté nalijeme malinový krém a zase rozprostřeme do všech stran. Dort dáme péct na cca. 80 minut. Do trouby přidáme kastrůlek vody, aby nám vršek cheescaku nepopraskal. Po 45 minutách teplotu stáhneme na 150°c a pečeme, dokud okraje nezezlátnou. Po upečení torubu otevřeme a cheescake necháme asi hodinku vychladnout. Po vyndání z touby a vychladnutí dáme do lednice a necháme nejlépe přes noc uležet.

Pokud recept vyzkoušíte, dejte mi vědět, jak Vám chutnal a co by potřebovala pozměnit. 🙂

Dobrou chuť! Réza

 

 

Nepřehlédněte také

5 komentářů

  1. Jdu zkusit 🙂 Misto philadelphie mám ale smetanový sýr, nesehnala jsem ji, tak uvidíme..kde kupujete? 🙂

    1. Dobrý den 🙂 smetanový sýr vůbec nevadí, je to hodně podobné. Philadelphii kupuji v Billa a Německu 🙂 Jak Vám chutnal?

  2. Moc děkuji, vážím si toho. 🙂 Přesně jak píšete, množství se dá upravit a některé suroviny nahradit.Jsem ráda, že jsem Vás inspirovala a chutnal. 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *