Banánový dortík s kakaovou drobenkou

Už nám
pomalu začíná počasí, kdy se se dá snídat venku. Svítí sluníčko, ptáčci zpívají, všechno kvete. Správný čas na tDSC_0221o, dát si dobrý čaj nebo kafe a k tomu královskou snídani. v Mém případě je to ovoce a nějaký výborný, osvěžující dortík! No a tak jsem si jeden takový vymyslela. A opět sklidil úspěch, takže tady ho máte! 🙂

Na formu o průměru 28 cm:

Těsto:

  • 250g datle bez pecek 
  • 3 lžíce rýžového sirupu
  • 1 hrst ovesných vloček
  • trochu vody na doředění

Datle rozmixujeme co nejvíce to půjde a přidáme do mixéru zbytek surovin. Až nám vznikne taková řidší, lepivá směs, nalijeme ji do dortové formy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem.

 Banánový krém:

  • 300g bílého jogurtu (Hollandia, bílý řecký)
  • 200g smetanového sýru (lučina, ricotta…) 
  • 2 lžíce rýžového sirupu
  • 1 rozmačkaný banán
  • 1 lžíce kokosového cukru (lze použít i třtinový)
  • 1 vejce

Banán si vidličkou rozmícháme a přidáme k ostatním surovinám. Mixérem nebo metlou vyšleháme hladký krém (bude řidší), který nalijeme na těsto.

Kakaová drobenka:

  • 100 g špaldové mouky
  • 50 g kokosového cukru cukru
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 1-2 lžíce kakaa

Rozpuštěné máslo smícháme s ostatními surovinami a rukou vytvoříme drobenku. Podle potřeby přidáme buď máslo, nebo kakao, aby nám vznikla nelepivá, drobivá směs. Tu nasypeme na dort a dáme péct na 180°C/60 minut. Po upečení necháme vychladnout a dáme do lednice, kde necháme dort uležet do druhého dne. Je pak krásně vláčný a osvěžující! 🙂

Přeji dobrou chuť a napište mi, jak Vám chutnal. 🙂

Réza.

 

Nepřehlédněte také

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *