Jahodovo-mátové mini cheescake´s

Máte obrovskou chuť na cheescake, ale nechce se Vám dělat celá dortová forma, protože ho pak jíte 3  dny, i když byste si další den rádi dali lívanečky nebo jinou dobrotu. Ptáte se jak tenhle problém vyřešit a jestli je to vůbec možné? Ano je! A tajemství Vám prozradí dnešní recept na mini cheesca
ke´s
, které jsou velké tak akorát! 🙂 A můžete si jich udělat podle svých potřeb. Tak jdeme na ně!

Na 9 košíčků budeme potřebovat:

Na spodní vrstvu:

  • 150g kešu oříšků
  • 1 lžíce medu
  • čtvrt hrnečku vody
  • malá hrst ovesných vloček
  • 1 lžička skořice

Oříšky si rozmixujeme na malé kousíčky. Do mixéru přidáme ostatní suroviny a spojíme v jemnou hladkDSC_0282ou směs. Bude trochu lepit a nebude úplně tuhá, ale to je správně. Pokud bude směs příliš tuhá, přidáme vodu. Pokud bude moc řídká, přidáme vločky. Do formiček na muffiny dáme košíčky a do každého dáme jednu lžíci směsi.  Vložíme do rozehřáté trouby na 175°C/10 minut. Poté vyndáme a naplníme krémem.

Náplň:

  • 200g odtučněného tvarohu
  • 150g  Gervais bez příchuti
  • 2 lžíce medu
  • 6 jahod 
  • 6 lístků čerstvé máty
  • šťáva z půlky citronu

Jahody si nakrájíme na malé kousky s mixérem spojíme s ostatními surovinami. Podle chuti můžeme přidat med, ale takhle mi krém přijde hezky osvěžující. Když máme krém hotový, nastává čas plnění. Do každého košíčku dáme jednu vrchovatou lžíci krému a opět vložíme do trouby na 175°C/ 30 minut. Po upečení necháme troubu pootevřenou, dokud košíčky skoro nevychladnou. Poté je vyndáme a pomalu košíčky z formy vytáhneme.

Vrchní vrstva:

  • půl pytlíčku želatiny na pečení
  • 6 jahod
  • 250ml vody

Želatinu vysypeme do vody a pomalu přivedeme k varu, vaříme zhruba 3 minuty. Jahody mixérem rozmixujeme na kašičku a smíchámUntitled-1e se želatinou. Výslednou směs nalijeme opatrně na mini cheescake´s a necháme ztuhnout. Když jsou vychladlé a ztuhlé, opatrně sundáme papírové košíčky a dáme je na noc do lednice (myslím cheescake´s, ne košíčky :D). Zdobíme lístkem máty a jahodou. 🙂

Jsou výborné na snídani, dopolední svačinku, ke kávě a nebo na osvěžení! 🙂 Prostě ideální na tyhle krásné jarní dny! Tak doufám, že Vám budou chutnat stejně jako mě a mým nejbližším. 🙂

Dobrou chuť! Réza.

 

Nepřehlédněte také

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *