Rýžové nudle s asijskou omáčkou

Po dlouhé době se Vám opět hlásím a přináším recept na moc dobré rýžové nudle s kokosovou omáčkou, mrkví a tofu! Pochutnají si snad všichni, dokonce i vegani si přijdou na své. Příprava nezabere moc času a nepotřebujete ani extra šikovné ruce. Stačí jen pár surovin a můžete začít!

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 1 balení rýžových nudlí (cca 200g)
  • 1 balení uzeného tofu
  • 5 mrkví
  • pórek
  • sůl
  • pepř
  • kari
  • zelenou kari pastu
  • kokosové mléko (buď kupované a nebo si můžete udělat domácí- recept najdete zde:
  • koření na čínu
  • trochu oleje (kokosový nebo řepkový)

Nudle se nám prakticky připraví sami. Stačí je dát do hrnce, zalít horkou vodou, přiklopit a nechat cca 10-15minut pod pokličkou). Až budou měkké, vodu scedíme a nudle propláchneme studenou vodou.

Pórek si oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvičce si rozehřejeme trochu oleje a orestujeme si pórek. Mezitím si můžeme oloupat a nahrubo nastrouhat mrkev. Tu poté přihodíme k pórku a opět restujeme. Teď přichází na řadu krájení tofu. Můžete ho nakrájet buď na kostičky a nebo nastrouhat, to je na Vás. Poté ho přidáme ke směsi a vše podlijeme cca 300ml kokosového mléka. Osolíme, opepříme, přidáme kari, koření na čínu a půl ČL zelené kari pasty. teď už stačí jen počkat, než se vše povaří. Pak přidáme nudle a ještě chvilku vše nacháme restovat.

Tak a je to, chutné, vyvážené a hlavně rychle hotové jídlo! 🙂 Bohužel pro Vás nemám fotky, jelikož nějak nezbyl čas. Ovšem doufám, že Vás to neodradí a tuhle dobrotu vyzkoušíte.

Réza.

 

Nepřehlédněte také

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *