Kokosový cheescake s kaki

Začala nám sezóna kaki! Tohle nádherně barevné a slaďoučké ovoce je v kuchyni hotový zázrak. Dnes jsem se rozhodla, vyzkoušet ho v kombinaci s kokosem. Vznikl tak krásně vláčný, osvěžující cheescake. Tak ho pojďte vyzkoušet!

Budeme potřebovat:

těsto:

  • 3 hrnky jemně mletých ovesných vloček
  • půl hrnku vody
  • 2 lžíce medu
  • půl lžičky skořice

Vše smícháme dohromady a vytvoříme lehce lepivé těsto. To uplácáme na dno formy, kterou si vyložíme pečícím papírem. Dáme na 10 minut do trouby předehřáté na 175°C. Mezitím si připravíme krém.

krém:

  • 1 hrnek kokosu
  • 500g tvarohu
  • 150g smetanového sýra (philadelphia…)
  • 2 lžíce medu
  • 100 ml kokosového mléka
  • 2 žloutky

Vše mixérem vyšléháme do krému. Neměl by být moc řídký. Optarně ho nalijeme na těsto a dáme péct na 60 minut/175°C. Společně s cheescakem dáme do trouby hrnec s vodou. Pára, která se bude vytvářet, zabrání popraskání vršku. Po upečení troubu vypneme, pootevřeme a necháme cheescake vychladnout.

Kaki vrstva:

  • 3 zralé kaki
  • 1 balíček čiré želatiny v prášku
  • 250 ml vody

Kaki oloupeme, nakrájíme na kostky a rozmixujeme na „kaši“. Želatinový prášek vysypeme do vody a přivedeme za stáleho míchání k varu. Od bodu varu vaříme ještě půl minuty. Poté přidáme rozmixované kaki a ještě chvilku povaříme. Směs nalijeme rovnoměrně na cheescake a necháme vychladnout.

Nejlépe přes noc necháme uležet. Můžeme zdobit například kokosem a nebo kousky ovoce. Doufám, že Vám tento dortík bude chutnat stejně jako mě! 🙂

Réza.

Nepřehlédněte také

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *