Krásný predvánoční den Vám všem! 🙂 Na mě atmosféra Vánoc už naplno dolehla a to znamená, že zatímco mi hraje Michael Bublé, vymýšlím a peču pro Vás cukroví. Ovšem aby nebylo jako každé druhé, vždy se snažím ho něčím ozvláštnit. Jako první přichází na řadu mé oblíbené linecké, nebo také „slepované“. Nejenže krásně vypadá a chutná, ale také Vám provoní celý byt! A co teprve když do něj přidáte citronovou kůru? „Nebe v hubě!“ Tak pojďme s chutí do toho. 🙂
Budeme potřebovat:
- 220g bezlepkové mouky
- 4 lžíce kokosového oleje
- 4 lžíce třtinového cukru
- Citronová kůra z jednoho citronu
- 2 vejce
Všechny suroviny spojíme dohromady a vypracujeme si krásně vláčné, nelepivé těsto. To poté zabalíme do alobalu nebo potravinářké folie a dáme alespoň na 3 hodin do lednice (lepší je přes noc). Následně těsto vyndáme z lednice a necháme povolit. Důležité je dobře ho zpracovat, abych měli opět hezky vláčné těsto. Potom ho pomoučeném válu vyválíme (těsto by mělo bát cca 0,5cm široké).
No a teď už stačí jen vykrajovat, opět vyválet a vykrajovat! 🙂 Vykrájené linecké dáme do předem předehřáté trouby na 175°C/na 15 minut. Troubu vypneme, a cukroví necháme vychladnout. Po vychladnutí jednu část potřeme marmeládou a druhou částí spojíme!
A voňavé linecké je na světě! Doporučuji dávku i zněkolikanásobit. U nás se totiž neohřálo ani 24 hodin. Ovšem to je důkaz toho, že se opravdu povedlo. A to je přeci nejdůležitější.
Mlsejte na Vánoce bez výčitek! 🙂
Réza
2 komentáře
Jakou bezlepkovou mouku na tohle cukroví používáte? Děkuji,Misa
Ahoj Míšo,
používám směs Jizerka 🙂