Citronové cupcakes s malinovým krémem

Pomalu se k nám vkrádá jaro a s ním i spousta ovoce. Jeho chuť sice ještě není „ta pravá“, ale pro mě, jakožto milovnici všech jahod, malin a borůvek je to důvod k radosti! A tak jsem si pro Vás připravila recept na cupcakes, které radost přinesou nejen Vám, ale i všem, kdo je ochutnají. Vláčné citronové těsto je naplněné malinovým želé bonbónkem a malinovým krémem. Celou chuť pak dotváří čerstvá malina a lístek máty. Už sem Vám sbíhají sliny?

Na 12 cupcakes budeme potřebovat:

těsto

  • 1,5 hrnku špaldové mouky
  • 2 vejce
  • 1 citronový cukr (já použila od Amylonu)
  • 4 lžíce třtinového cukru nebo jiné sladidlo
  • 200ml mléka
  • šťávu z půlky citronu
  • 2 ČL prdopeče

Mouku si prosejeme a přidáme k ní všechny sypké suroviny. Poté ke směsi přidáme mléko a šťávu z citronu. Vajíčka oddělíme, žloutky přidáme do těsta a bílky vyšleháme do tuhého sněhu, který poté také přidáme k ostatním surovinám. Vše dobře promícháme a podle potřeby přidáme mouku/mléko, aby těsto nebylo moc řídké ani moc husté. Těsto lžící plníme do formiček na muffiny a pečeme na 175°C/cca 20-25 minut. Po upečení necháme vychladnout a následně lžičkou vydlabeme cca 1 cm od kraje tak, aby šly dobře plnit. Těsto uvnitř trochu umačkáme.

želatinové bonbonky

  • 1 balíček čiré želatiny v prášku
  • 1 hrnek mraženým malin
  • 10 kapek flavdrops nebo jiného sladidla

Maliny necháme povolit. Želatinu připravíme podle návodu a poté do ní přes cedník propasírujeme maliny. Směs promícháme a nalijeme buď do formiček, nebo do nějaké krabičky tak, aby se vytvořil cca 1 cm vysoký plát. Dáme do chladna ztuhnout a poté vykrojíme čtverečky 3x3cm a vložíme je na dno cupcakes .

 

Krém

  • 250g tvarohu
  • 100g philadephie (lze také použít Glodessu z Lidlu)
  • 1 hrnek mražených malin
  • 10 kapek flavdrops nebo jiné sladidlo
  • želatinový ztužovač krémů v prášku

Maliny necháme povolit a smícháme je s tvarohem a philadelphií. Ztužovač připravíme podle návodu a poté k němu postupně přimícháme krém. Dáme na 1 hodinu do lednice. Poté zdobičkou plníme cupcakes a necháme je do druhého dne proležet. Před podáváním ozobíme čerstvou malinou a lístkem máty.

Ačkoliv se recept může zdát složitý, opak je pravdou. Věřím, že si na těchto svěžích dortících s nádechem jara pochutnáte a třeba jimi uděláte radost i někomu jinému. 🙂

Réza

 

Nepřehlédněte také

2 komentáře

  1. Vypadá to opravdu skvěle. Přepisuju si tvoje recepty do počítače a čekám, až budu moct na nákup , abych si mohla něco z tvých lahůdek zkusit. 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *