Bublanina s mandlemi

Kdo by nemiloval bublaninu? Je to taková ta česká klasika od babiček. Jemná buchta s domácím ovocem, prostě dobrota. Nikdy jsem moc nemusela bublaninu s meruňkami nebo švestkami. Za to nikdy neodolám té s jahodami nebo višněmi. Rozhodla jsem se, vyzkoušet jí ve zdravější variantě a ozvláštnit recept mandlemi. A výsledek chutnal dokonce i mému tatínkovi, který je jinak opravdu vybíravý a jen tak něco nepochválí (co se mých receptů týče). Takže podělit se o recept je téměř nutnost! Tak jdeme na to.

Budeme potřebovat

  • 2 hrnky špaldové mouky
  • čtvrt hrnku třtinového cukru
  • půl prášku do pečiva
  • 100g namletých mandlí
  • 2 vejce
  • 100ml řepkového (nebo jiného) oleje
  • 300ml mléka (já použila sojové)
  • 10  vanilkových flawdrops- nemusí být
  • čerstvé ovoce

Troubu si předehřejeme na 175°C.

Vejce si vyšleháme s cukrem a přidáme flawdrops, olej a mléko, dobře promícháme a přidáme ostatní suroviny (kromě ovoce).

Mixérem mixujeme, dokud nám nevznikne hezké těsto (nesmí být moc hutné ani moc řidké). Poté těsto vylijeme do předem vymazané a vysypané formy. Navrch poklademe ovoce a vložíme do trouby. Pečeme na 175°C/cca 50 minut. Zda je bublanina hotová, kontrolujeme špejlí. Pokud se těsto nelepí, bublaninu vytáhneme,  necháme vychladnout a podáváme.

Věřím, že Vás tato varianta s mandlemi zaujme a že Vám zachutná! A pokud i Vy máte nějaký netipcký recept, napište mi ho prosím do komentáře, ráda vyzkouším něco nového.

Réza

Nepřehlédněte také

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *