Dýňový cheesecake

Všude jsou dýně! Dýňové noky, koláče, polévky, rizoto a vše, co Vás napadne. Dýně prostě k podzimu neodmyslitelně patří. A já je miluji. Dá se z nich udělat opravdu (skoro) všechno. Jak už možná víte, nikdy nepeču podle receptu. Vždy dám radši přednost vlastní fantazii a zkombinuji to, na co mám chuť. Tentokrát jsem ale udělala výjimku a rozhodla se upéct dýňový cheesecake podle Kluci v akci. Jejich recept mě zaujal hlavně tím, že dýně se nastrouhá, zatímco ve většině ostatních receptů se upeče/uvaří a rozmixuje. Výsledek vážně stojí za to, a tak i když tento recept není nijak zdravý, musím se s Vámi o něj podělit.

Budeme potřebovat

 

Těsto:

  • 125g másla
  • 250g skořicových sušenek (já použila z Lidlu)
  • půl lžičky skořice
  • 1 vejce
  • kůra z jednoho citronu

 

Sušenky rozmixujeme na prach a smícháme se skořicí, citronovou kůrou a vejcem. Máslo rozpustíme a přimícháme ke směsi. Tu poté dáme do formy a rukou rozprostřeme po celé ploše formy (dobře přitlačíme). Formu dáme do trouby a pečeme na 200°C/15 minut.

Krém:

  • 400g paloučku nebo lučiny
  • 250g zakysané smetany
  • šťáva z jednoho citronu
  • 4 vejce
  • 100g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 200g nastrouhané dýně hokaido. 

 

 

Vše smícháme a mixérem dobře spojíme. Následně krém nalijeme na korpus a dáme péct na 160°C/50 minut. Po upečení cheesecake necháme vychladnout a dáme na jeden den uležet do lednice. Po uležení můžeme podávat se zakysanou smetanou.

Réza

 

Nepřehlédněte také

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *